Zelf uw merk, logo, model of idee deponeren

Op deze website kunt u zelf uw eigen handelsnaam, merk, logo, model, domeinnaam en/of slagzin deponeren - en daarmee 10 jaar beschermen tegen nabootsing, inbreuk en misbruik. Snel, voordelig en juridisch geldig.

 

Moeilijk is het niet. U klikt hieronder op 'registreren' en volgt de stappen.

Twijfelt u bij het beantwoorden van sommige vragen, kijk dan in het linkermenu voor achtergrondinformatie.

 

U hoeft niet online te betalen. U ontvangt een factuur met daarop het bedrag dat u onder 'Tarief' in het linkermenu zelf al kunt uitrekenen.

 

Elke registratie-aanvraag wordt voor de zekerheid bekeken door een van onze merkengemachtigden. Dat kost niets extra, maar biedt u wel de extra zekerheid dat u de juiste keuzen heeft gemaakt.

 

 

merkenbureau.com © 2010

Beurs-WTC, Beursplein 37, 3011 AA Rotterdam

telefoon 010 - 8 209 809, fax 010 - 8 209 808

 

Merkenbureau.com is een online service van internationaal merkenbureau Bouma

Vastleggen Pudel-beeldmerk voorkomen

Het populaire sportmerk Puma heeft via een aangespannen rechtszaak weten te voorkomen dat de Duitse ontwerper Thomas Horn een beeldmerk vastlegde. Het logo, met daarin de naam 'Pudel' en de beeltenis van een poedel, zou namelijk te veel lijken op het logo van Puma.
Source: De Telegraaf

Unilever en Nivea ruziŽn om kleur blauw

Nivea-eigenaar Beiersdorf en Unilever hebben het in Duitsland aan de stok gekregen met elkaar. Eerstgenoemde vindt dat die typische kleur blauw onlosmakelijk is verbonden met Nivea. Het liet de kleur vastleggen in 2007, maar die beslissing werd twee jaar later tenietgedaan door een rechtbank. Nu stapt Beiersdorf weer naar de rechter.
Source: RetailDetail

Inactieve site geen inbreuk op merkrecht

Fuelplaza, dat voor een netwerk van tankstations de handelsnaam 'OK' gebruikt, heeft een rechtszaak verloren tegen concurrent Gaos. Deze had namelijk in 1999 de domeinnaam www.ok.nl geregistreerd maar er niks mee gedaan. Maar een niet actieve domeinnaam hoeft nog geen inbreuk op het merkenrecht of handelsnaamrecht te betekenen, zo oordeelde de rechter.
Source: Emerce