Zelf uw merk, logo, model of idee deponeren

Op deze website kunt u zelf uw eigen handelsnaam, merk, logo, model, domeinnaam en/of slagzin deponeren - en daarmee 10 jaar beschermen tegen nabootsing, inbreuk en misbruik. Snel, voordelig en juridisch geldig.

 

Moeilijk is het niet. U klikt hieronder op 'registreren' en volgt de stappen.

Twijfelt u bij het beantwoorden van sommige vragen, kijk dan in het linkermenu voor achtergrondinformatie.

 

U hoeft niet online te betalen. U ontvangt een factuur met daarop het bedrag dat u onder 'Tarief' in het linkermenu zelf al kunt uitrekenen.

 

Elke registratie-aanvraag wordt voor de zekerheid bekeken door een van onze merkengemachtigden. Dat kost niets extra, maar biedt u wel de extra zekerheid dat u de juiste keuzen heeft gemaakt.

 

 

merkenbureau.com © 2010

Beurs-WTC, Beursplein 37, 3011 AA Rotterdam

telefoon 010 - 8 209 809, fax 010 - 8 209 808

 

Merkenbureau.com is een online service van internationaal merkenbureau Bouma

Disney-film moet titel aanpassen in Benelux

De nieuwe Disney-film 'Tomorrowland' is gedwongen om in de Benelux een andere titel te hanteren. Dit komt doordat het populaire Belgische festival Tomorrowland die naam in 2005 als merk heeft vastgelegd in deze regio. Disney heeft sinds 1970 de rechten op de naam in de VS en om die reden heet het Belgische festival dan ook Tomorrowworld. Wellicht kan die film hier ook zo heten?

Gesteggel om Hema-smartphones

Hema heeft haar eigen smartphones en tablets gelanceerd, maar al snel bleek dat die zijn gemaakt door de Chinese telefoonfabrikant Zopo. En volgens Zopo Benlux zijn zij de enige merkrechthouder in de Benelux en schendt Hema dus hun rechten. Hema noemt dit verhaal klinkklare onzin en dreigt nu met juridische stappen.

Chanel laat aanklacht tegen parodie-shirt vallen

Chanel zou een aanklacht tegen het Amerikaanse modelabel What About Yves hebben laten vallen. Het logo van het Franse modehuis was gecombineerd met het logo van de Ghostbusters-film en daar was Chanel niet blij mee. Volgens label-eigenaar Jeanine Heller had Chanel de klacht ingediend tegen de verkeerde. "Wij zijn een onderneming en Chanel kan volgens de Amerikaanse wet de eigenaar van een onderneming niet aansprakelijk stellen voor schade."