Zelf uw merk, logo, model of idee deponeren

Op deze website kunt u zelf uw eigen handelsnaam, merk, logo, model, domeinnaam en/of slagzin deponeren - en daarmee 10 jaar beschermen tegen nabootsing, inbreuk en misbruik. Snel, voordelig en juridisch geldig.

 

Moeilijk is het niet. U klikt hieronder op 'registreren' en volgt de stappen.

Twijfelt u bij het beantwoorden van sommige vragen, kijk dan in het linkermenu voor achtergrondinformatie.

 

U hoeft niet online te betalen. U ontvangt een factuur met daarop het bedrag dat u onder 'Tarief' in het linkermenu zelf al kunt uitrekenen.

 

Elke registratie-aanvraag wordt voor de zekerheid bekeken door een van onze merkengemachtigden. Dat kost niets extra, maar biedt u wel de extra zekerheid dat u de juiste keuzen heeft gemaakt.

 

 

merkenbureau.com © 2010

Beurs-WTC, Beursplein 37, 3011 AA Rotterdam

telefoon 010 - 8 209 809, fax 010 - 8 209 808

 

Merkenbureau.com is een online service van internationaal merkenbureau Bouma

Nivea-blauw wordt wellicht alsnog beschermd

Fabrikant Beiersdorf kan misschien alsnog het blauw van haar merk Nivea beschermen. Maar daarvoor moet het 't marktonderzoek (waarbij 58% van de consumenten de kleur associeerden met Nivea) opnieuw doen, omdat dat 'niet deugdelijk werd verricht'. Het Benelux Gerechtshof oordeelde recent in ieder geval dat het voor een kleurmerk voldoende is als 50% een verband tussen kleur en merk legt.
Source: ie-forum.nl

Funimation legt merkbescherming uit aan achterban

Funimation, het bedrijf achter de populaire anime Dragonball Z, heeft pluspunten gescoord bij fans, toen het uitlegde dat het alle 'fanart' waardeert, ondanks dat het toch actief moet optreden om zo het merk te beschermen. Funimation benadrukte ook dat het hen vooral ging om het gebruik van merknamen en logo's.

Overwinning in nepfacturenzaak voor BMM

Merkhouders worden wel eens lastiggevallen door partijen die aanbieden voor hen een publicatie of een vernieuwing te verzorgen. De Benelux beroepsorganisatie van merkenjuristen en advocaten (BMM) strijd al jaren hiertegen en met succes. Een aantal banktegeoeden van zo'n partij is bevroren in afwachting van verder onderzoek.
Source: ie-forum.nl