Zelf uw merk, logo, model of idee deponeren

Op deze website kunt u zelf uw eigen handelsnaam, merk, logo, model, domeinnaam en/of slagzin deponeren - en daarmee 10 jaar beschermen tegen nabootsing, inbreuk en misbruik. Snel, voordelig en juridisch geldig.

 

Moeilijk is het niet. U klikt hieronder op 'registreren' en volgt de stappen.

Twijfelt u bij het beantwoorden van sommige vragen, kijk dan in het linkermenu voor achtergrondinformatie.

 

U hoeft niet online te betalen. U ontvangt een factuur met daarop het bedrag dat u onder 'Tarief' in het linkermenu zelf al kunt uitrekenen.

 

Elke registratie-aanvraag wordt voor de zekerheid bekeken door een van onze merkengemachtigden. Dat kost niets extra, maar biedt u wel de extra zekerheid dat u de juiste keuzen heeft gemaakt.

 

 

merkenbureau.com © 2010

Beurs-WTC, Beursplein 37, 3011 AA Rotterdam

telefoon 010 - 8 209 809, fax 010 - 8 209 808

 

Merkenbureau.com is een online service van internationaal merkenbureau Bouma

Verzoek tot annulering merknaam Google verworpen

David Elliot en Chris Gillespie wilden twee jaar terug 763 url's vastleggen met daarin het woord 'Google' verwerkt. Google deed hierover hun beklag en als tegenreactie verzochten Elliot en gillespie om de merkregistratie van Google als zoekmachine te annuleren. De rechter heeft dit echter verworpen.
Source: nu.nl

Swiss Sense moet naam veranderen

De Nederlandse beddenwinkelketen Swiss Sense moet zijn naam veranderen, deze maakt volgens de rechter inbreuk op de merkrechten van Swiss Flex. Wanneer Swiss Sense zijn naam niet direct aanpast, krijgt het een dwangsom opgelegd van 10.000 euro per dag. Het bedrijf draait ook op voor ruim 20.000 euro aan gerechtskosten. De keten heeft een winkel in Duitsland, zeven in BelgiŽ en 55 in Nederland.

Strijd om Duke-whiskey

De Duke University en de erfgenamen van wijlen acteur John Wayne vechten in de rechtszaak om de merknaam Duke. Beide partijen hebben los van elkaar het merkrecht op de naam 'Duke'. Nu is de Duke University niet blij met een nieuwe bourbon-whiskey die de erfgenamen van Wayne (bijnaam The Duke) op de markt brengen. 
Source: Techdirt