Zelf uw merk, logo, model of idee deponeren

Op deze website kunt u zelf uw eigen handelsnaam, merk, logo, model, domeinnaam en/of slagzin deponeren - en daarmee 10 jaar beschermen tegen nabootsing, inbreuk en misbruik. Snel, voordelig en juridisch geldig.

 

Moeilijk is het niet. U klikt hieronder op 'registreren' en volgt de stappen.

Twijfelt u bij het beantwoorden van sommige vragen, kijk dan in het linkermenu voor achtergrondinformatie.

 

U hoeft niet online te betalen. U ontvangt een factuur met daarop het bedrag dat u onder 'Tarief' in het linkermenu zelf al kunt uitrekenen.

 

Elke registratie-aanvraag wordt voor de zekerheid bekeken door een van onze merkengemachtigden. Dat kost niets extra, maar biedt u wel de extra zekerheid dat u de juiste keuzen heeft gemaakt.

 

 

merkenbureau.com © 2010

Beurs-WTC, Beursplein 37, 3011 AA Rotterdam

telefoon 010 - 8 209 809, fax 010 - 8 209 808

 

Merkenbureau.com is een online service van internationaal merkenbureau Bouma

Inactieve site geen inbreuk op merkrecht

Fuelplaza, dat voor een netwerk van tankstations de handelsnaam 'OK' gebruikt, heeft een rechtszaak verloren tegen concurrent Gaos. Deze had namelijk in 1999 de domeinnaam www.ok.nl geregistreerd maar er niks mee gedaan. Maar een niet actieve domeinnaam hoeft nog geen inbreuk op het merkenrecht of handelsnaamrecht te betekenen, zo oordeelde de rechter.
Source: Emerce

Nieuwe partij lijkt qua naam en logo op ggz-instelling

De naam en het logo van de nieuwe politieke partij van oud-PvdA-Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Ozturk zou te veel lijken op die van de Friese ggz-instelling Denk. "Het is niet acceptabel dat zij kiezen voor de naam die wij al jarenlang voeren. De associatie die ontstaat is schadelijk voor ons imago". Mocht er niks veranderd worden, dan stapt de instelling naar de rechter. "Volgens ons maakt de nieuwe partij inbreuk op onze merk- en handelsnaamrechten."
Source: Denk.nl

Ophef over merkrecht-aanvragen Taylor Swift

Taylor Swift heeft in totaal 121 aantal merkrecht-aanvragen gedaan. Alleen Kanye West heeft er met 337 meer. Maar er ontstond flinke ophef in de media over het feit dat Swift de aanvragen deed voor songtitels en songteksten zoals "This sick beat". Die ophef lijkt echter vrij ongegrond, zo schrijft World Trademark Review.