Zelf uw merk, logo, model of idee deponeren

Op deze website kunt u zelf uw eigen handelsnaam, merk, logo, model, domeinnaam en/of slagzin deponeren - en daarmee 10 jaar beschermen tegen nabootsing, inbreuk en misbruik. Snel, voordelig en juridisch geldig.

 

Moeilijk is het niet. U klikt hieronder op 'registreren' en volgt de stappen.

Twijfelt u bij het beantwoorden van sommige vragen, kijk dan in het linkermenu voor achtergrondinformatie.

 

U hoeft niet online te betalen. U ontvangt een factuur met daarop het bedrag dat u onder 'Tarief' in het linkermenu zelf al kunt uitrekenen.

 

Elke registratie-aanvraag wordt voor de zekerheid bekeken door een van onze merkengemachtigden. Dat kost niets extra, maar biedt u wel de extra zekerheid dat u de juiste keuzen heeft gemaakt.

 

 

merkenbureau.com © 2010

Beurs-WTC, Beursplein 37, 3011 AA Rotterdam

telefoon 010 - 8 209 809, fax 010 - 8 209 808

 

Merkenbureau.com is een online service van internationaal merkenbureau Bouma

Strijd om Duke-whiskey

De Duke University en de erfgenamen van wijlen acteur John Wayne vechten in de rechtszaak om de merknaam Duke. Beide partijen hebben los van elkaar het merkrecht op de naam 'Duke'. Nu is de Duke University niet blij met een nieuwe bourbon-whiskey die de erfgenamen van Wayne (bijnaam The Duke) op de markt brengen. 
Source: Techdirt

Vrolijke Kabouters moeten uiterlijk wijzigen

Het Belgische Studio 100 heeft een rechtszaak tegen Flappelientje gewonnen. De 'Vrolijke Kabouters' lijken te veel op de beroemde Kabouter Plop, terwijl Pret Pieraat te veel lijkt op de Belgische Piet Piraat. Hiermee werd er inbreuk gemaakt op de merkenrechten die aan Kabouter Plop en Piet Piraat hangen.
Source: Wij Utrecht

Apple mag toch iPhone verkopen in Mexico

Apple mag de iPhone gewoon blijven verkopen in Mexico. Telecombedrijf iFone heeft in het Zuid-Amerikaanse land het merkrecht op 'Ifone' in handen, sinds 2009 probeert Apple de merknaam 'iPhone' vast te leggen, maar zonder succes. Nu heeft het instituut voor industrieel eigendom besloten dat Apple de iPhone mag verkopen, maar dat telecomproviders niet meer mogen adverteren met de mobiel. 
Source: Nu.nl